onsdag den 10. september 2008

Referat af møde

Den 9/9 – 2008

Efter en god aftensmad i Himmerigsgården A gik nedenstående minus Tilde til tysklokalet.

Tilstedeværende: Monika, Mikkel 1. årgang, Michael 4., Erik, Mads 1., Jonas 1. og Soroush.

Køkkeninventar som er købt af Monika skal låses inde. Soroush spørger Merete om vi kan få et skab i køkkenet ved kælderstuen. For at spise et mere hyggeligt sted end kælderstuen kan vi fremover flytte selve spisningen til kaminestuen, hvis der er pænt og ryddeligt.

Social forum fra d. 19. sep. til d. 21. i Malmø. Monika, Mikkel, Michael og Jesper deltager. Ifølge Monika er der desuden en sprogfestival d. 21. som måske også kunne nåes.

Motiveret ønsker om fremtiden i verdensborger

Michael var til et møde med bæredygtighedsudvalget. I de kommende møder vil de finde ud af hvad de kunne tænke sig for derefter at inddele i grupper.

Michael har en ide om at vi kan skiftes til at fremlægge om et aktuelt emne I verden – måske to og to. Til hvert møde kunne man beskæftige sig med et bestemt område/tema.

Erik kunne tænke sig at optimere bæredygtigheden på skolen ved at konstant at tage stilling til vores hverdag f.eks. i brug af energi og materialer. Dette vil han gerne gøre i bæredygtighedsudvalget.

Erik og mange andre tilstede vil gerne udarbejde undervisningsmateriale til bæredygtighed inden for forskellige områder.

Mads er åben for nye ting og vil gerne have udvidet sit perspektiv til vores møder.

Jonas er interesseret i at bidrage med sin viden indenfor Martinus.

Soroush vidste ikke at vi skulle forberede nogle motiveret ønsker til mødet.

Monika er interesseret i at tale om globale problemstillinger, indenfor økonomi. Samhandelen med de sydamerikanske lande optager hende for tiden.

Mikkel vil også gerne diskutere globale problemstillinger indenfor handels- og verdenspolitik, f.eks. hvordan Europas politik påvirker resten af verden.


Næste gang vil Erik fortælle om one-labtop-per-child projektet. Der vil være en video samt et oplæg i samlet periode på 30-40 minutter. Jesper og Jesper bliver spurgt om de vil stå for maden. Gangen efter skal vi høre om Social Forum.

Ingen kommentarer: